Skyddsnät - Rådjur, fågel, katt

Vi har flera starka och vädertåliga nät som lämpar sig väl för att hålla Rådjur och annat vilt på 'rätt sida' av de växter, grödor och planteringar man önskar skydda. Näten är tillverkade av mycket stark UV-beständig polypropénplast.

Visste du att ett rådjur ofta har över 1000 st fästingar på sin kropp? Dessa ser din trädgård som ett utmärkt ställe att slå sig till ro i väntan på nästa måltid. Ännu ett skäl till att hålla de vackra Rådjuren på behörigt avstånd.

För den tekniskt sinnade kan det vara av intresse att veta att alla våra skyddsnät är tillverkade med sk BOP-teknik. Det innebär att polypropén-plasten strängsprutas och sträcks i såväl maskinriktningen som tvärs maskinriktningen och kallas då biaxiellt orienterad polypropén. Biaxiellt orienterad polypropén har betydligt högre styrka och hållbarhet än icke BOP processad polypropénplast.

Skyddsnät Rådjur

Svart, UV-beständigt, starkt och formstabilt. Den svarta färgen gör nätet nästan omöjligt att se för en människa, men djuren ser det. Skyddar trädgården mot rådjur och andra mindre djur. Rådjur hoppar inte över 1,5m oprovocerade. Sätts med fördel upp med ALLOX G-pinnar. Monteras som ett staket. Finns i två höjder; 1,5 m (Rådjursnät) och 2,0 m (Vilt/Höns). Båda näten är 20 m långa. Näten köper du hos någon av våra många återförsäljare.

Spänn gärna upp nätet mellan mellan granstörar som placeras på ca 10 m avstånd från varandra, däremellan använder du våra praktiska G-pinnar som flätas in i nätet på ca 2,5 till 3 m mellanrum. Då får du ett bra och nästan osynligt skydd mot Rådjur.

Fyrkantig ruta, c.a. 25 x 25mm. - Höjd: 1,5 m eller 2,0 m. - Längd: 20 m

Tips för uppsättning av näten

Våra lätta med starka och vädertåliga nät kan sättas upp på flera olika sätt. Vilken sätt du väljer beror på om nätet skall sitta uppe permanent eller kortare tid.

För ett Rådjurskydd som skall sitta uppe året runt rekomenderar vi att du sätter trästörar med en diameter på 50 - 60 mm var 10e meter.

I synnerhet vid hörnen, där belastningen på nätet är störst, bör du sätta en trästör.

Mellan trästörarna använder du våra praktiska G-pinnar som du sätter med ett mellanrum på ca tre meter. G-pinnanrna flätas in i nätet och sticks med handkraft ner i jorden.

Ett enkelt sätt att fästa nätet mot stolpen är att använda en gammal kasserad trädgårdsslang och klämma fast nätet mot stolpen med slangen.

Använd ett UV-beständigt buntband eller vår praktiska återanvändningsbara uppbindare

Alternativt gör du som på bilden till höger, skruvar fast en träläkt mot stolpen som håller nätet på plats.


Då du önskar ett tillfälligt Rådjurs eller viltskydd, t.ex. under bärsäsongen eller runt den blommande rosbusken, är våra praktiska G-pinnar ett utmärkt alternativ.

Pinnarna flätas in in nätet och sticks ner i jorden med handkraft och vips så har du ett färdigt och effektivt skydd mot rådjur.

G-pinnarna finns att få i flera olika längder och tjocklekar.

För våra 1,5 m nät rekomenderar vi 1,9 m långa G-pinnar, Ø 9mm, (7st/bunt).

För 2,0 m använder du 2,5 m Ø 9mm, längd (7 st/bunt). Det finns också grövre pinnar.

Som extra säkerhet kan du fästa nätet med några UV-resistenta buntband.

G-pinnar: Ø 9mm: 7-pack 1,9m alt. 2,5m. Ø16mm: 2,1m (1-pack) Ø19mm: 1,6m (1-pack)

Viltstängsel - Skogsnät

Allox har tagit fram ett lätt, och mycket starkt och U/V beständigt skogsnät, med mycket lång livslängd som går under benämningen 'SKOG 50'. Detta prisvärda nya nät är en vidareutveckling av vårt populära nät 'Allox Skogsnät', SKOG 50 lämpar sig utmärkt för odlad mark, skogshäng och nyplanteringar, där större områden måste avskärmas mot älg, hjort och rådjur.

Nätet är ett 2,0 m högt polypropén-nät (HDPP) som levereras på en 150m lång rulle.

Vikten på en sådan rulle är endast 28kg.

Nätets låga vikt underlättar i hög grad uppsättningen i svårtillgänglig terräng.

Nätet är först och främst framtaget för att hålla rådjur, hjort och älg borta från odlingar och nyplanterad skog. Maskstorleken är c.a. 50 x 50 mm

Draghållfasteheten är 5,8 kN/m i längdriktningen och hela 6,3 kN/m i tvärriktningen

Om hare är ett problem kan underkanten på nätet förstärkas med en 50 cm bred remsa av galvat hönsnät.

Nätet fästs enklast mot befintliga träd eller med tryckimpregnerade trästolpar. Ett tunt läkt som skruvas mot nätet ger ett fullgott stöd.

Den kanske största fördelen med Allox Skogsnät märks först den dag då skogen vuxit upp och det är dags att plocka ner nätet.

Ett stålnät av motsvarande längd och höjd, där småträd och sly vuxit in i nätet är en mycket tuff uppgift att demontera och forsla bort.

Allox polypropén-nät, å andra sidan, väger näst intill ingenting. Nätet kan lätt rullas ihop och borttransporteras, eller eldas upp på platsen (restprodukterna är endast koldioxid och vatten).

Se också våra nättillbehör - Hjälpmedel som underlättar uppsättningen av våra nät

Fyrkantig ruta, c.a. 50 x 50mm. - Höjd: 2,0 m. - Längd: 150 m Färg: Svart, Vikt: 28 kg

Skyddsnät Fågel

Ett finmaskigare nät som lämpar sig utmärkt för voljärer, såväl inomhus som utomhus.
Nätet kan lätt klippas till önskvärd storlek med en vanlig hushållssax.
Om buntband används för att fästa nät för utomhus-voljärer skall dessa vara av UV-beständig typ.

Ett prydligt exempel till höger på en inomhus voljär där vårt E-flex nät med maskstorlek 12 x 14 mm kommit till god användning.

Maskstorlek: 12 x 14 mm.
Längd: 100 m, Bredd: 1,0 / 2,0 / 4,0 m, Färg: Svart

Skyddsnät Katt

Katt och balkong kan vara ett bekymmer. Med vårt Rådjursnät sätter du lätt upp ett nätskydd som effektivt stoppar katten från att rymma.

Det finns flera sätt att sätta upp nätet. Här visas två olika varianter. Den vänstra bilden visar en mer påkostad variant, men båda är lika effektiva.

Fyrkantig ruta, c.a. 25 x 25mm. - Höjd: 1,5 m eller 2,0 m. - Längd: 20 m

Skyddsnät Damm

Vårt stora träd skyddsnät lämpar sig utmärkt som lövfångare för de dammentusiaster som vill hålla sin damm fri från löv och kvistar under hösten. Nätet syns inte på några meters avstånd. Kan ligga kvar över vintern.

Storlek: Ca 8 x 10 m Färg: Svart
Maskstorlek: ca 15 x 10 mm